*Özellikle avokadoyu 6 aylık bebek beslenme listenizden eksik etmemelisiniz. Dilerseniz Bebeklere Avokado Verilir Mi? yazımıza göz atarak, avokadonun bebeklere faydaları hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Aslında six aylık bir bebek ile 7 aylık bir bebeğin tüketebileceği gıdalar veya tüketmesi gerekli olan gıdalar hemen hemen aynıdır.
Doğduğu günden bu yana hızlı bir gelişim süreci içerisinde bulunan bebeklerimiz, gün geçtikçe yeni yetenekler edinmekte ve uzuvları güçlenmektedir. İlk ayda yalnızca anne sütü ile beslenen bebeklerimizin ağız ve diş sağlığı, vüMinimize gelişimi ve adaptasyonu için yavaş yavaş ek gıdaya geçilmektedir.
Bebeklerin beslenmesi özellikle ek gıdaya geçiş döneminde annelerin en önem verdikleri konudur. Anneler, bebek yemek tarifleri ararken bebeği daha iyi besleyeceklerini düşünerek besinin verilmesi gereken yaş aralığına dikkat etmeyi unutabiliyorlar. Oysa yaş aralığının (ki bu bebekler için ay olarak düzenlenir) önemlidir.
Bebeğinize sabah uyandığında anne sütü verip ortalama iki saat sonra meyve püresi ya da yoğurt tattırabilir, yine sonraki öğününde anne sütü ile bebeğinizi check here besleyebilirsiniz. Anne sütü six aylık bebeğinizin ana öğünüdür. Eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuzun tavsiyesi ile devam sütü ile kullanabilirsiniz.
Henüz sindirim sistemi gelişmekte olduğu için 4 aylık bebeğinizin ek gıdaya başlaması kabızlık gibi sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir.
aydan sonra ek besinlerle desteklenir. Ek besin dönemine geçene kadar sadece anne sütü ile beslenmiş bebeğiniz, 6. aydan sonra ek gıdalara geçebilir. Bu sayede bebeğiniz, hayatı boyuna tüketeceği besinlerle tanışmaya başlar.
Bu ilk kaşık reddedilirse şaşırmayın. Bir dakika bekleyin ve tekrar deneyin. Bu yaşta bebeğinize sunulan yiyeceklerin çoğu, bebeğin çenesine, önlüğüne veya mama sandalyesine dökülebilir.
Öyle ki daha çok hassas olan mide yapıları ve damak tatları henüz ağır yapılı şeylere hazır değildir.
Kaynadıktan sonra çatalla ezilir içine one tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Ilık olarak bebeğe yedirebilirsiniz.
Genellikle peynirli, patatesli gözlemeler sıklıkla tercih edilir. Ancak kahvaltıyı biraz daha tatlı hâle getirmek için tahinli kakaolu gibi seçeneklere de yönelebilirsiniz.
Eğer bebeğiniz kaşığı reddediyorsa belki de sorun yemek yemekte değil kaşığa alışamamasıdır. Bu durumda kaşık yerine parmağınızla yedirmek de çözüm olabilir.
Bebeğiniz bir kaşıktan tahıllı mama yemeye alıştığında, tek bileşenli püre edilmiş sebzeleri, meyveleri denemenin zamanı gelebilir.
1 yaş ve üzeri minik gurmelere uygun kakaolu yulaflı tam buğdaylı kek tarifini siz de evde deneyebilirsiniz.